ADVIES OM JE REIS VOOR TE BEREIDEN


Mongolië is een unieke bestemming voor liefhebbers van wilde landschappen en voor diegenen die kennis willen maken met de eenvoudige manier van leven van de nomaden.

Het kan voorkomen dat het reisplan tijdens de reis aan veranderingen onderhevig is (denk aan Nadaam, huwelijken, ceremonies etc.) Daarnaast moet je rekening houden met het verwerken van de reisindrukken.

Je zult door weidse vlaktes rijden zonder wegaanwijzingen. Op de steppe is de gemiddelde snelheid tussen de 30 en 50 km/uur en de wegconditie is niet overal goed.

De pagina met reisplannen dient om inspiratie op te doen voor het samenstellen van je ideale reis. Twijfel niet om contact met ons op te nemen, want wij zullen al je vragen proberen te beantwoorden. Wij zijn er om je te helpen bij het realiseren van je droomreis, terwijl de natuur en bevolking gerespecteerd worden.

Het is niet nodig alle “toeristische trekpleisters” te zien om van Mongolië te houden. Het landschap is overal prachtig. Slechts enkele kilometers buiten de hoofdstad begint de steppe.

Eenmaal in de steppe, is het belangrijk om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn: je camping uitrusting moet worden aangepast aan het seizoen en aan het deel van het land (steppe, woestijn of water). Goede hike-schoenen om te lopen of paard te rijden zijn noodzakelijk als je Mongolië te voet of te paard wil ontdekken.
Zorg voor voldoende water and voedsel voor je reis, want het kan moeilijk zijn om voedsel te kopen in afgelegen gebieden. Denk erover om een paar nuttige gebruiksvoorwerpen mee te nemen. Nomaden verwachten in principe geen cadeaus, maar stellen een nuttige kleinigheid erg op prijs. Voorbeelden van nuttige cadeaus zijn: aanstekers, sigaretten, messen, naald en draad, pennen of potloden.

Begin oktober start het arend jachtseizoen in Bayan Olgy. Sinds enkele jaren vindt deze traditie opnieuw plaats. De beste vogels zijn te zien in de eerste week van oktober. Een geweldige mogelijkheid om de arenden aan het werk te zien. Ook jagen in de bergen met ervaren jagers is een mogelijkheid. Neem contact op voor meer informatie.

Vijftig kilometer ten westen van Kövsgöl meer bevindt zich een Darkhadyn Khotgor, ook wel het Tsangannuur (Witte meer) genoemd. Dit gebied bestaat uit meer dan 300 meren, die je kunt bezoeken door te hiken, per jeep of te paard. Vanuit het Darkhadyn Khotgor kun je ook doorrijden naar de Tsaatan, een groep nomaden die rendieren houdt op de taiga.

Neem ook contact op om meer te weten te komen over paarden excursies, we hebben een oplossing voor je. Mail on dan.mejet69@yahoo.com

(English & Russian)